Știri

Renault a anunțat măsuri concrete privind reducerea emisiilor de NOx

Fotocredit: 

Renault
Renault - reducerea emisiilor de NOx
Renault a anunțat primele măsuri concrete prin care vrea să reducă emisiile de NOx pentru motoarele sale diesel din familia EURO 6b, în condiții de rulare normale care diferă radical de cele din testele de laborator. Modificările aplicate motoarelor vor fi efectuate pe liniile de producție începând cu iulie 2016, în timp ce clienții care au cumpărat deja automobile cu motoare EURO 6b sub capotă vor fi invitați la o scurtă "vizită" în service, începând cu luna octombrie 2016.
 
Astfel, inginerii Renault au pus la punct două metode prin care nivelul emisiilor de NOx va fi scăzut. Prima dintre ele are în vedere dublarea plajei de acțiune a sistemului EGR, responsabil cu recircularea gazelor de eșapament, lucru posibil grație testelor și studiilor făcute de Renault începând cu iulie 2015.
 
Cea de-a doua măsură va îmbunătăți semnificativ performanțele colectorului de NOx, unitate ce se ocupă de stocarea și procesarea ulterioară a acestor particule, la intervale regulate de timp.
 
Modificările de mai sus vor fi puse în practică prin reprogramarea controlerului sistemului de injecție, dar și prin resoftarea altor componente electronice din sistemul propulsor.
 
Toate aceste măsuri sunt luate în urma scandalului izbucnit în Franța în luna ianuarie, atunci când Renault a fost ținta unor acuzații grave legate de nivelul anormal de mare de NOx emis în condiții de rulare normală de mașinile constructorului francez echipate cu motoare diesel 1.5 dCi. Scandalul a dus la percheziții la sediul central Renault, oficialii de mediu ai guvernului francez căutând eventuale probe ce ar fi putut demonstra folosirea unor metode hard sau soft de manipulare a testelor de laborator privind emisiile de noxe.
 
Nu s-au găsit asemenea probe concrete, Renault a negat cu vehemență faptul că ar fi folosit vreodată asemenea metode, însă diferențele concrete enorme între valorile de NOx din testele de laborator și cele notate în testele de stradă nu au putut fi trecute cu vederea.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: