Știri

Scandalul Dieselgate provoacă mari tensiuni în familia Grupului Volkswagen

Fotocredit: 

Porsche
Porsche Cayenne Diesel 2014
Germanii de la Porsche sunt hotărâți să ceară despăgubiri de la conaționalii de la Audi, în valoare de 200 de milioane de EURO - suma în cauză fiind considerată suficientă pentru a acoperi pierderile în cazul SUV-urilor Cayenne motorizate 3.0 TDI.
 
Informația a fost publicată de jurnaliștii germanii de la Bild, la sfârșitul săptămânii trecute.
 
Propulsoarele în cauză au fost dezvoltate de Audi și "beneficiază" de softul minune capabil să păcălească testele de emisii poluante, lucru recunoscut oficial de compania din Ingolstadt acum doia ani, la puțin timp după izbucnirea scandalului Dieselgate.
 
Nu mai puțin de 80.000 de exemplare ce poartă sigla Porsche, Audi sau VW au sub capotă motorul 3.0 TDI incriminat, fapt pentru care companiei producătoare de automobile sport i-a fost interzis să mai comercializeze SUV-ul Cayenne în versiunea Diesel pe piețe precum Germania sau Elveția. Mașinile deja vândute sunt pe lista unei campanii de rechemare în service, proces ce implică evident și cheltuieli substanțiale din partea Porsche.
 
Mai mult, lansarea noii generații Porsche Cayenne a lăsat fanii versiunilor diesel în așteptare, noul model neputând fi configurat pentru moment într-o astfel de variantă de motorizare.
 
Un purtător de cuvânt al Porsche s-a limitat a declara faptul că probleme interne din cadrul Grupului Volkswagen nu se dicută în public, în timp ce oficialii Audi nu au vrut să comenteze pe marginea subiectului.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: