Știri

Volkswagen va lansa o nouă generație Golf în 2020, în același timp cu "electricul" I.D.

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen I.D.
Volkswagen va lansa aproape simultan viitoarea generație Golf și modelul electric I.D., ambele evenimnete urmând a avea loc în 2020, la distanță de doar câteva săptămâni unul de altul. Informația vine din partea lui Jurgen Stackman (șeful de vânzări și marketing al VW), într-o discuție avută cu jurnaliștii australieni de la Drive cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.
 
Când va fi lansat, peste trei ani, noul Golf 8 va fi oferit în versiuni de motorizare tradiționale (TSI și TDI) și în variantă plug-in hybrid, însă nu va mai fi oferit clienților în versiunea 100% electrică e-Golf. Locul acesteia va fi luat, indirect, de noul I.D. - model de dimensiuni exterioare asemănătoare cu cele ale lui Golf, dar cu o ofertă de spațiu interior comparabilă cu cea din Passat.
 
Construit pe noua platformă tehnică MEB (dedicată vehiculele electrice), noul Volkswagen I.D. va oferi o autonomie ce în traficul real va putea ajunge fără probleme la 400-450 de kilometri.
 
Ca și preț, se știe deja faptul că I.D. va scoate din buzunarul clienților cel puțin 25.000 de EURO - valoarea unui Golf TDI.
 
Volkswagen I.D. va fi doar începutul unei ofensive gândite de constructorul din Wolfsburg în segmentul automobilelor electrice, familia I.D. urmând a se îmbogăți cu SUV-ul I.D. CROZZ și microbuzul I.D. BUZZ.
 
Strategia Grupului Volkswagen vorbește despre nu mai puțin de 80 de modele electrificate ce ar urma să fie lansate până în anul 2025, acestea urmând a purta una din siglele mărcilor aflate sub umbrela grupului.
 
Sursa: Drive

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: