Știri

VW a prezentat la Detroit noul Tiguan cu șapte locuri. Europenii îl vor "alinta" Tiguan Allspace

Fotocredit: 

Volkswagen
Noul VW Tiguan Allspace
Germanii de la Volkswagen prezintă zilele acestea la Detroit noul Tiguan cu șapte locuri, SUV-ul compact urmând a primi sufixul Allspace pe piața din Europa, acolo unde acesta va avea însă premiera în luna martie, la Geneva.
 
Volkswagen a venit la Salonul Auto de la Detroit cu două SUV-uri complet noi, destinate în principal pieței americane, acolo unde constructorul german vrea să redobândească încrederea clienților, grav încercată de scandalul Dieselgate. Astfel, alături de Atlas, SUV de mari dimenziuni prezentat deja în toamna anului trecut, la standurile VW va putea fi admirat și noul Tiguan cu ampatament mărit și șapte locuri.
 
După prezentarea primelor schițe, în urmă cu o lună, Volkswagen ne prezintă și primele imagini oficiale ale noului Tiguan în versiunea sa mai lungă. Estetic, nu se remarcă mari diferențe față de noua generație Tiguan, însă dimensiunile mai generoase amplifică aspectul de masivitate.
 
Noul model beneficiază de un ampatament mărit cu 110 mm față de un Tiguan normal, lucru ce a permis atât obținerea unui spațiu mai mare pentru genunchii pasagerilor de pe bancheta spate, dar și posibilitatea configurării într-o variantă cu șapte locuri, grație montării unei a doua banchete în fața portbagajului. "Rețeta" este copiată la milimetru după ceea ce am văzut la fratele de platformă SKODA Kodiaq, volumul portbagajului ajungând la nu mai puțin de 730 de litri, în cazul variantei cu cinci locuri. Ca și dimensiuni exterioare, noul Tiguan Allspace are o lungime de 4.707 mm (+ 215 mm față de un Tiguan normal).
 
Pe piața din SUA noul Tiguan va fi oferit pentru început într-o singură versiune de motorizare pe benzină, materializată printr-un propulsor TSI de 2.0 litri capabil să producă 186 de CP, cuplul motor fiind tranmis la toate cele patru roțile prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt rapoarte, dar și cu ajutorul sistemului 4MOTION, oferit opțional.
 
Tiguan Allspace va fi oferit însă în șase variante de motorizare în Europa - trei pe benzină (1.4 TSI 150 CP, 1.8 TSI 180 CP și 2.0 TSI 220 CP), respectiv trei diesel, toate TDI de 2.0 litri (150, 180 sau 240 CP). Sistemul 4MOTION este oferit opțional pentru motoarele de 150 de CP, fiind dotare standard pentru restul motorizărilor. Opțiunile de transmisie includ atât o cutie de viteze manuală cu șase trepte, cât și una automată din familia DSG.
 
La capitolul sistemelor de siguranță activă și de asistență a șoferului, noul VW Tiguan Allspace va fi una dintre cele mai dotate SUV-uri în acest sens, fiind oferite în standard sau ca opțiune tehnologii precum Lane Assist, Front Assist (cu funcția City Emergency Braking și Pedestrian Monitoring), cruise control adaptiv ACC sau Traffic Jam Assist. Nu lipsesc din "meniu" o suită impresionantă de tehnologii de conectivitate on-line, dar și pentru integrarea telefoanelor inteligente la bord (Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink). Opțional va fi oferit și instrumentaruld e bord virtual - Active Info Display.
 
Prețul de start pentru noul Tiguan Allspace va fi de circa 30.000 de euro, în Germania.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: