Știri

Alfa Romeo și Maserati reduc producția din cauza cererii slabe din China

Fotocredit: 

Alfa Romeo
Alfa Romeo Stelvio
FCA (Fiat Chrysler Automobiles) a redus cadența de producție în fabricile Alfa Romeo și Maserati, din cauza scăderii cifrelor de vânzare de pe piața din China. Astfel, ca urmare a adoptării unor noi reguli pe piața auto din marele stat asiatic, producătorii de automobile nu mai pot impune dealerilor să constituie stocuri de mașini noi - o practică des întâlnită până acum.
 
În consecință, fabrica Maserati din Mirafiori va opri producția pentru două săptâmâni în perioada octombrie-noiembrie, în timp ce uzina Alfa Romeo din Cassino va reduce cadența de producție de la 300 la 265 de unități asamblate zilnic. Toto la Cassino nu s-a mai lucrat în ultimele patru zile de vineri. Direct afectate de aceste modificări sunt SUV-urile Levante și Stelvio, dar și "marea speranță" Giulia.
 
Conform statisticilor JATO Dynamics Alfa Romeo a vândut în China doar 227 de exemplare Stelvio în luna august, după ce lunile precedente marcau 1.006 și respectiv 2.666 de unități livrate. Aceeași tendință s-a înregistrat și cu Maserati Levante, SUV ce a ajuns în iulie și august doar la circa 700 de clienți din China.
 
Afectate de vânzările în scadere din Europa sunt și SUV-urile Fiat 500X și Jeep Renegade, fabrica din Melfi (acolo unde se produc cele două modele) fiind închisă timp de 21 de zile pe parcursul anului 2017. În consecință, producția ascăzut cu 25 de procente.
 
Targetul de vânzări setat de Alfa Romeo pentru anul curent vizează livrarea a 170.000 de unități, lucru greu de atins date fiind rezultatele înregistrate pe primele nouă luni din an.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: