Ora de istorie

Ora de istorie - SEAT 600, modelul ce "a pus Spania pe roți"

SEAT 600 - restaurare
SEAT marchează anul acesta 60 de ani de la lansarea pe piață a primului model 600 - mașină legendară construită sub licența Fiat pe baza și mai popularului mini cu același nume. Fapt pentru care o echipă de 30 de specialiști spanioli și-au unit eforturile pentru a restaura un SEAT 600 decapotabil fabricat în 1965 și care nnu mai rulase pe stradă de 25 de ani.

Ora de istorie - au trecut 20 de ani de când Mercedes-Benz lansa SUV-ul M-Class

Mercedes-Benz M-Class - 1997
Mercedes-Benz aniversează luna acesta 20 de ani de la prezentare primei generații M-Class - emblematicul SUV ce avea să scrie rapid istorie și va sta la baza dezvoltării portofoliului actual de modele de teren moderne, afișat de constructorul din Stuttgart.

Ora de istorie - 20 de ani de existență Mercedes-Benz A-Class

Mercedes-Benz A-Class - 20 de ani de istorie
În martie 1997, Salonul Auto de la Geneva găzduia premiera mondială a revoluționarului Mercedes-Benz A-Class, automobil ce avea să creeze un val de uimire prin design, dar mai ales prin soluțiile tehnice utilizate.

Ora de istorie - Audi sărbătorește 40 de ani de la lansarea primul său motor în cinci cilindri

Audi - istorie motor in cinci cilindri
Audi aniversează anul acesta 40 de ani de la lansarea pe piață a primul său motor în cinci cilindri, unitate ce a dat naștere ulterior unei întregi game de propulsoare folosite atât pe mașinile de stradă cât și în competiții, cu tehnologii turbo pe benzină sau diesel.

Ora de istorie - 25 de ani de la lansarea "legendei" Volvo 850

Volvo 850 GLT
Volvo aniversează pe 11 iunie 25 de ani de la lansarea legendarului Volvo 850, unul dintre cele mai cunoscute modele produse vreodată de suedezi.

Ora de istorie - opt repere din existența BMW, aniversate în 2016

BMW 328 - 1936
Anul acesta BMW sărbătorește 100 de ani de existență, piatră de hotar marcată print-o serie impresionantă de evenimente, lansarea conceptului VISION NEXT 100 sau a ediției speciale BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS. 2016 este însă și anul în care bavarezii pun în lumină și alte repere importante din lunga lor istorie, momente ce au marcat lumea auto și care au facut din BMW compania atât de respectată astăzi.

Ora de istorie - SKODA Octavia a împlinit 20 de ani de existență "modernă"

SKODA Octavia - 20 de ani de existență
SKODA a sărbătorit ieri, 4 aprilie, 20 de ani de la premiera primei generații moderne Octavia, poate cel mai emblematic model pentru istoria constructorului ceh. "Bunica" Octavia a fost construită între 1959 și 1964 în peste 350.000 de exemplare.
Subscribe to RSS - Ora de istorie