Tesla Model X

Tesla Model S și Model X au primit noi upgrade-uri dedicate performanței

Tesla Model S - upgrade iulie 2017
Tesla a operat noi modificări menite să sporească performațele modelelor Model S și Model X. Astfel, un update de software și câteva schimbări la nivel hardware vor permite reprise de accelerație și mai scăzute.

Tesla va remedia o problemă legată de airbaguri printr-un simplu update de soft

Tesla Model X - probleme airbag
Tesla este primul producător de automobile ce înlocuiește o rechemare în service cu un update "over-the-air", constructorul american urmând a rezolva în acest mod o defecțiune descoperită la airbagul pasagerului față de la toate SUV-urile Model X cu volan pe dreapta.

Peste 50.000 de exemplare Tesla Model S și Model X vor fi rechemate în service

Tesla model S
Tesla va rechema în service peste 50.000 de unități Model S și Model X, din cauza unei probleme descoperite la nivelul ansamblului frânei de mână electrice.

Tesla va introduce o taxă pentru utilizarea rețelei Supercharger

Tesla - taxa utilizare Supercharger
Tesla a anunțat faptul că va introduce o taxă pentru utilizarea rețelei Supercharger, lucru valabil însă doar pentru cei ce vor comanda unul dintre modelele americanilor după data de 1 ianuarie 2017. Compania condusă de Elon Musk nu a fixat însă un preț pentru fiecare kWh ce va fi încărcat în bateria mașinii, însă a ținut să precizeze faptul că "un plin" de energie va costa mult sub un plin de benzină.

Tesla a făcut marele anunț - mașinile sale vor fi capabile să ruleze autonom, chiar de anul viitor

Tesla - pachet rulare autonoma
Americanii de la Tesla au anunțat faptul că toate mașinile pe care le produc vor fi echipate în standard cu un pachet hardware și software ce va permite rularea complet autonomă pe drumurile publice.

Tesla a vândut aproape 25.000 de mașini în cel de-al treilea trimestru din 2016

Tesla - Salonul Auto de la Paris 2016
Americanii de la Tesla au anunțat cifre record de vânzări pe cel de-al treilea trimestru din 2016, compania condusă de Elon Musk marcând 24.500 de automobile livrate clienților în această perioadă.

Tesla a anunțat oficial noile Model S și Model X P100D

Tesla Model S P100D
Tesla a prezentat oficial noul Model S P100D, cea mai puternică și totodată cea mai rapidă versiune produsă de americani. Accelerația de la 0 la 100 de km/h în modul Ludicrous, estimată la 2.6 secunde, face din Tesla Model S P100D cel mai rapid model de serie existent la ora actuală pe piață, dacă excludem exoticele Porsche 918 Spyder și Ferrari LaFerrari care, chiar dacă sunt o idee mai rapide, au fost produse în serie limitată și nu se mai pot comanda. Noul pachet P100D poate fi comandat și pentru SUV-ul Model X, configurație ce face din modelul tesla cel mai rapid SUV produs la ora actuală în serie, cu o accelerație de la 0 la 100 de km/h în circa 3 secunde.

Tesla nu și-a atins targetul de producție în al doilea trimestru din 2016

Tesla Model X
În ciuda declarațiilor optimiste și oarecum bombastice ale lui Elon Musk, iată că perioada aprilie-iunie 2016 a marcat pentru Tesla pierderi de aproape 300 de milioane de dolari, iar producția de mașini nu și-a atins targetul de 17.000 de unități asamblate și livrate clienților.

NHTSA anchetează un nou accident în care a fost implicată o Tesla

Tesla Model X  - accident Autopilot
Autoritatea Americană pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) a deschis o investigație legată de un accident rutier petrecut în data de 1 iulie și în care a fost implicată o Tesla Model X. Americanii vor să știe dacă în momentul accidentului sistemul de conducere autonomă Autopilot era activat și în ce condiții s-a produs accidentul.

Tesla recheamă în service toate exemplarele Model X vândute până acum

tesla Model X - rechemare service
Nici nu au început bine vânzările noului Model X și iată că Tesla va rechema deja în service toate exemplarele construite până pe 26 martie. Motivul îl constituie o problemă descoperită la cel de-al treilea rând de scaune.

Tesla a prezentat oficial noul Model X

Noua Tesla Model X
Iată că după o lungă perioadă de așteptare Tesla a lansat oficial într-un final noul Model X, primul SUV de serie 100% electric lansat vreodată de un producător auto. Fiind în același timp și spectaculos și ciudat, noul Tesla Model X vrea să ducă și mai departe limitele inovațiilor începute odată cu Model S.

Tesla întâmpină mari probleme în lansarea noului Model X

Tesla impune un nou concept de uşă spate pentru viitorul Model X

Tesla Model X

În 2014, clienții care au comandat în prealabil noul Model X CUV, concept lansat de Tesla Motors în 2012, au fost notificați prin email de producator că prototipul va intra pe linia de producție la începutul anului 2015. Crossover-ul X CUV este un vehicul electric de ultimă generație care promite funcționalitatea unui SUV cu capacitatea de locuri a unei furgonete. Noul model a stârnit un interes puternic pe piață încă de la lansarea conceptului, precomenzile înregistrând încasări de 40 de milioane de dolari într-o singură zi. Cu un preț de bază de 55.000 de dolari este puțin mai ieftin, deci mai accesibil, decât modelul S, care începe de la prețul de 62.400 de dolari.

Subscribe to RSS - Tesla Model X