siguranta auto

Noile Hyundai Kona și Kia Stinger au obținut maximul de cinci stele în testele Euro NCAP

Kia Stinger - Euro NCAP
Euro NCAP a publicat rezultatele celui mai amplu set de teste realizat anul acesta, fiind notate cu maximul de cinci stele noile Hyundai KonaKia StingerBMW Seria 6 GTToyota Yaris facelift și Jaguar F-PACE. Tot cinci stele a primit și Kia Stonic, însă doar în versiunea cu Safety Pack adăugat.

Euro NCAP dorește sporirea numărului de sisteme legate de rularea autonomă la bordul automobilelor vândute în UE

Euro NCAP - Road Map 2025
Euro NCAP a anunțat demararea proiectului Road Map 2025 - prin intermediul căruia organizația independentă cu sediul la Bruxelles dorește accelerarera implementării în standard la bordul automobilelor a cât mai multor sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului.

Ford Fiesta, Renault Koleos și Mazda CX-5 sunt "fruntașele" celor mai recente teste Euro NCAP

Euro NCAP - teste septembrie 2017
Euro NCAP a publicat rezultatele celor mai recente teste efectuate pe modele recent lansate în Europa. Astfel, noile Renault KoleosMazda CX-5Ford FiestaMercedes-Benz C-Class CabrioletOpel Grandland X și Jeep Compass au obținut maximul de cinci stele, Opel Ampera-e a reușit doar patru stele, în timp ce Kia Rio și Kia Picanto au primit trei stele în versiunile de echipare standard.

Credeți că centurile de siguranță pentru locurile din spate sunt inutile? Vă înșelați amarnic

Centura de siguranta pentru locurile spate
Un studiu efectuat în SUA de către IIHS (Institutul pentru Asigurarea Securității pe Autostrăzi) a relevat faptul că doar 72% dintre pasagerii care călătoresc pe bancheta din spate a unui automobil utilizează centurile de siguranță. 

Euro NCAP a testat un nou lot de mașini. "Premiantele" se numesc Audi Q5, Toyota C-HR și Land Rover Discovery Sport

Audi Q5 - rezultate Euro NCAP
Euro NCAP a publicat astăzi un nou set de rezultate pentru testele sale, fiind analizate în materie de siguranță nu mai puțin de șase automobile. Dacă noile Audi Q5Toyota C-HR și Land Rover Discovery Sport au obținut maximul de cinci stele, noul Citroen C3 a fost notat cu patru stele, iată că micuțele Fiat 500 și Ford Ka+ nu au reușit să se ridice decât la nivelul a trei stele.

Euro NCAP aniversează 20 de ani de existență

Euro NCAP - 20 de ani
Euro NCAP aniversează zilele acestea 20 de ani de existență4 februarie 1997 fiind data la care organizația cu sediul la Bruxelles a publicat primele rezultatele primelor sale teste efectuate pe cinci dintre cele mai populare modele din clasa mică vândute în Europa.

Ford Mustang dezamăgește serios în testele Euro NCAP. În schimb, Volvo S90 și V90 se plasează la polul total opus

Ford Mustang 2017 - rezultate Euro NCAP
Euro NCAP a publicat astăzi primele rezultate din 2017 pentru testele sale, "clienții" fiind noile Volvo S90 și V90, dar și cea mai bine vândută mașină sport din Europa, Ford Mustang. Și dacă tandemul suedez nu a dezamăgit, obținând maximul de cinci stele și totodată unele dintre cele mai bune rezultate din istoria testelor Euro NCAP, Ford Mustang a fost făcut KO la aproape toate capitolele, obținând doar două stele.

VIDEO - o nouă campanie din proiectul Volvo Vision 2020

Volvo Vision 2020
Suedezii de la Volvo continuă să-și promoveze angajamentul lor potrivit căruia începând cu anul 2020 nicio persoaană nu va muri sau nu va fi accidentată grav la bordul unui Volvo nou.
Subscribe to RSS - siguranta auto